LED-TV

LEDTV

Ok, innan någon börjar gnälla: LED-TV är inget dåligt eller galenskap i sig. Att göra en LCD TV med bakgrundbelysning av lysdioder (LED) är jättebra!! Samsungs LED-TV är jättebra.

Galenskapen i detta fallet är namnvalet. Att kalla dessa prylar för LED-TV är galet! Det är en helt vanlig LCD-tv, men man har bytt ut lysröret som användes som bakgrundsbelysning till lysdioder.

Namnet LED-TV borde ha använts som namn på en tv som byggde upp bilden av lysdioder. Dvs tre små lysdioder (Röd, grön och blå) i varje pixel som bilden består av. Det blir väldigt många små lysdioder, och i dagsläget är sådana paneler väldigt dyra, men dessa kommer säkert bli billigare inom kort.

Tittar man på samsungs logga för LED-TV så ser man dessutom anspelning på att man använder lysdioder med olika färger, vilket är fel. Lysdioderna i bakgrundsbelysningen är vita, därefter filtreras ljuset med en vanlig LCD-panel.

Nu måste man dock hitta på ett annat namn för riktiga LED-TV eftersom Samsung tog namnet till sina LCD-TV med lysdiodbagrundsbelysning. Med “riktig” menar jag en skärm där varje pixel är uppbyggd av tre små lysande lysdioder. Förmodligen kommer man att använda namnet OLED, där O-et står för organisk. Vilket är ett namn på en speciell typ av lysdioder som passar sig för den höga packningstäthet som behövs för att göra skärmar.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.