Maila ugnen

…men det blir också möjligt att mejla recept till ugnen

Richard Sells,
innovationschef, Electrolux

När skall vitvarutillverkarna fatta? Vi vill inte kunna surfa med skärm som är inbyggd i kylskåpet, och vi vill inte kunna maila till ugnen.

Köksmaskiner och vitvaror skall inte ha ny modern elektronik inbyggt! Varför? Jo, för att ett kylskåp och en spis/ugn är en pryl som du vill skall hålla i 10-15 år, att då bygga ihop den med IT-system som kommer att vara hopplöst ute om 5 år är galet!

Vad jag vill se är möjligheter att på ett framtidsäkert sätt koppla ihop vitvarorna med övriga system i ditt hem för att kunna syra och övervaka. Intelligensen och alla smarta häftiga grejer kan då sitta i program som körs på din dator/Ipod/Ipad/mobiltelefon eller vad som helst.

Det är nog förhoppningsvis så Richard menar med det han säger, men tyvärr råkar han uttrycka det som att “maila ugnen”, för det är typiskt något som man inte vill göra med sin ugn, att maila kommer vara hopplöst ute när halva ugnens livstid har passerat…

Samma sak gäller TV-tillverkare som idag bygger in twitter och facebook-applikationer i TV-apparaterna. Hur länge kommer det att vara kul?

Citatet kommer från en artikel i NYteknik där FOU-chefer på några stora företag spår framtiden läs den Fullständiga artikeln på nyteknik.se

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Maila ugnen”

  1. Svante says:

    mycket intressant artikel! tack:)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.