Ny teknik = Nya aftonbladet

Ny teknik är en tidning som kommer ut en gång i veckan till medlemar Sveriges ingengörer, vilket är fackföreningen som samlar de flesta ingengörer i sverige.

Tidningen brukade vara ganska seriös.
Men sen fick de en chefsredaktör som förmodligen hade jobbat på Expressen eller Aftonbladet tidigare. Rubrikerna blev riktigt larviga och artiklarna håller ibland så låg standard att man blir mörkrädd.

Droppen för mig blev när de skrev “Pingisbollar kan lyfta Costa Concordia”

Deras källa är en artikel i Scientific American, och där nämns att “någon” har föreslagit att man skall fylla fartyget med luftfyllda bollar för att lyfta den. Sen ger de som exempel att Kalle Anka gjorde detta i en tidning för länge sedan och då använde pingisbollar. Notera att Scientific American aldrig har påstått att någon har föreslagit att Costa concordia skall bärgas med pingisbollar. Det har Ny Teknik hittat på själva.
Även om Ny Teknik skiver i sin artikel att det förmodligen inte är möjligt så måste man läsa igenom den förbannade artikeln för att förstå att de egentligen inte var seriösa med sin rubrik.

Ny Tekniks artikel
Källan i Scientific Amerian

Uppdatering 2013-01-04
Ytterliggare en artikel på NY Teknik med ruskigt dålig rubrik:
Spaceliner flyger i Mach 20
Min enda kommentar till detta är: Spaceliner flyger INTE i Mach 20! Den flyger inte alls. Det enda som finns är en modell på och förhoppningar om att en dag i framtiden flyga i Mach 20

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Ny teknik = Nya aftonbladet”

  1. Kia says:

    Tja, ville bara tacka för en kanon inlägg!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.